התיק של ינון

השוואת ברוקרים – פתיחת חשבון אצל ברוקר פרטי

ברוקר או בנק – מה עדיף ? איזה ברוקר לבחור ? איך לפתוח חשבון השקעות בניהול עצמי ? וכמה זה עולה ?

רבים פונים אלי ושאולים אותי “היכן לפתוח את חשבון ההשקעות שלי” או “היכן לסחור במניות” – בבנק או אצל ברוקר פרטי? התשובה חד-משמעית – ברוקר פרטי, משום שכספכם יהיה בטוח בדיוק כמו בבנק, אולם תשלמו עמלות נמוכות בהרבה מאלו שבבנק.

הברוקרים הפרטיים הם אותם בתי השקעות שאתם מכירים היטב, משום שהם מנהלים את קרנות הפנסיה, קופות הגמל וביטוחי המנהלים שלכם. היתרון הגדול הוא שאצלם לא תשלמו דמי ניהול חשבון גבוהים או עמלות אחרות שיגבה מכם הבנק. הברוקרים הפרטיים גובים דמי ניהול נמוכים בלבד ועמלה מזערית עבור פעולות הקנייה והמכירה של ניירות הערך שתבצעו. זה הכל. ללא עמלת מינימום או עמלת מינימום של כמה שקלים בודדים, ללא דמי משמרת, ללא דמי ביטול פעולה או עמלות אחרות.

אצל ברוקר פרטי הכסף שלכם שנמצא בעובר ושב (עו”ש) יזוכה אוטומאטית בריבית גבוהה באופן משמעותי מהריבית שתקבלו עבור הפיקדונות בבנקים. שעות הפעילות היומיות של הברוקרים גם נמשכות שעות רבות יותר מאשר בבנקים, ולכן תוכלו לקבל בדרך כלל שירות גם בשעות הערב.

אז באיזה ברוקר פרטי לבחור?

רוב הברוקרים הישראלים גובים דמי ניהול של כ-15 ש”ח לחודש ועמלות מסחר זולות, כך שאין הבדל משמעותי בין אחד לשני. מה שכן חשוב, הוא לבחור רק בברוקר אשר מפוקח על ידי הרשות לניירות ערך. רשימה של חברי הבורסה המפוקחים ואת העמלות שהם גובים תוכלו לראות באתר של הבורסה בקישור הזה.

מי שמשקיע בעיקר בניירות ערך זרים ומעוניין להוזיל עוד את עמלות המסחר יכול לבחון גם ברוקרים זרים מפוקחים (למשל Interactive Brokers, שהם אחד הברוקרים היציבים והזולים ביותר בעולם).

איך לקנות מניות שעולות במאות אחוזים בשנים הבאות? 

X