התיק של ינון

שתי מניות ישראליות קטנטנות שכדאי להכיר

04/10/2010 • ינון אריאלי

אחת לחודש בערך, אני סורק את השווקים בעולם בחיפוש אחר מניות שרוב המשקיעים לא מסתכלים עליהן. מה אני מחפש? חברות לא סקסיות הנסחרות בשווי שוק נמוך מכמה מאות מיליוני שקלים (או דולרים), ללא כיסוי עיתונאי או המלצות אנליסטים, בעלות מאזן חזק עם הרבה מזומנים ומעט חובות לזמן ארוך, המציגות מגמת צמיחה בהכנסות, תזרים מזומנים יציב, תשואה גבוהה על ההון המושקע שלהן, עדיף חברות שהקפידו לחלק דיבידנדים יפים בשנים האחרונות, ולא פחות חשוב – כאלו שנסחרות ברמות מחיר אטרקטיביות. בימים של שגרה אין הרבה כאלו, אבל כשהן צצות זאת חגיגה. הנה שני שמות עדכניים, שכדאי לכם להכיר.

ויליפוד : כולכם בוודאי מכירים את יבואנית השימורים המצליחה ויליפוד, שמרבית פעילותה בתחום המזון מתנהלת באמצעות חברת הבת ג. וילי-פוד אינטרנשיונל (שאגב, נסחרת בחו”ל, אבל לא עליה אני מדבר כאן). תתקשו למצוא רשתות מזון גדולות או פרטיות בארץ שאינן קונות ממוצריה. החברה גם מצליחה לשמור על מגמת צמיחה ורווחיות יפה תוך הגדלת סל המוצרים שלה, ומחלקת דיבידנדים יפים למשקיעים. מבחינה פיננסית, וילי פוד נשענת על מאזן מושלם עם הררי מזומנים (כמעט כפול מכל ההתחייבויות שלה גם יחד), שסביר להניח שינוצלו להתרחבות על ידי רכישת מתחרות או חברות שירחיבו את פעילותה גם לתחומים נוספים. למרות זאת, שווי השוק שלה עדיין נמוך והיא נסחרת במכפילים מצחיקים.

אגב, אם אתם אופטימיים כמוני לגבי עתיד המניה, אפשרות נוספת להיחשף לחברה היא באמצעות כתב האופציה שלה (ויליפוד אפ’ 2), שנסחרת בתשואת איזון של כ- 13% בלבד כשיש עוד זמן של יותר משנה וחצי עד לפקיעתה. החיסרון – הסחירות של האופציה כמעט אפסית ולכן המניה עדיפה לטעמי.

לודזיה : עוסקת בפיתוח נכסי נדל”ן מניבים ובהשקעות בנכסים פיננסים. בבעלות החברה נכסי נדל”ן באזור התעשייה בחולון, בבני ברק ומשרדים בבית הטקסטיל בתל אביב. לודזיה צומחת בשיעורים שאינם נופלים ואפילו עולים על חלק נכבד מחברות הנדל”ן המניב הישראליות המובילות. אולם, בניגוד לחברות אחרות הנשענות על מינוף גבוה, לודזיה מממנת את כל פעילותה מהמקורות הכספיים הפרטיים שלה בלבד. במאזנה כמעט 19 מיליון של מזומנים וניירות ערך סולידיים, נדל”ן להשקעה בשווי של כ- 104 מיליון שקל, מול אפס חובות.

הכנסות החברה הינן בעיקר הכנסות שכר דירה הצמודות למדד ורק מיעוט קטן מהן צמודות לדולר, ולכן עליית האינפלציה כמו גם הירידה בשער הדולר אינן מהוות סיכון. אם בכל זאת אתם רוצים להסתכל על חצי הכוס הריקה, אחד השוכרים הגדולים מתכוון לפנות את הנכס אותו הוא שוכר בתחילת 2011. יחד עם זאת, לאור תפוסת הנכסים הגבוהה באיזור, החברה תצליח להערכתי למצוא שוכר חלופי ללא קושי מיוחד.

ולסיום, אם החברה תמשיך במדיניות חלוקת הדיבידנדים הנדיבה שלה, מחזיקי המניות שלה ימשיכו ליהנות מתשואת דיבידנד דו-ספרתית גם בשנה הקרובה.

סביר להניח שלא שמעתם על המניות האלו בשום מקום אחר – אנליסטים לא מסקרים אותן ובפורומים לא מדברים עליהן. אנונימיות זו מחזקת את היתרון של השקעה בהן דווקא בפאזה הזו של חייהן. החיסרון הנובע מהאנונימיות הזו הוא סחירות נמוכה יחסית, ולכן הן עשויות להיות הרבה יותר תנודתיות ממניות אחרות בטווח הקצר.

לכן, אם בחרתם להשקיע במי מהן, לאחר שערכתם לה ניתוח מעמיק בעצמכם, התאזרו בסבלנות ובנו את הפוזיציה שלכם בהדרגה. דרך פעולה יעילה, תהיה למשל על ידי ניצול ימי ירידות בשוק בכדי לאסוף עוד יחידות. וגם לאחר שקניתם, חשוב להתאזר בסבלנות הנדרשת על מנת לצלוח את העליות והירידות הזמניות שלהן ולהרוויח מההשקעה.

גילוי נאות: מחזיק את מנית ויליפוד.

רוצים לדעת איזה מניות אני קונה עכשיו?
לחצו כאן לצפייה בתיק שלי

דיון

  • גולן  06/10/2010

    נראה שויליפוד רצה למעלה בימים האחרונים. יש לך אולי הסבר ינון?
    ודרך אגב ויליפוד היא מניה מנצחת?

  • ש  10/10/2010

    ינון, באיזה סורק מניות אתה משתמש לשוק הישראלי?

  • סימון  10/10/2010

    ינון מה מחיר שהמניות האלה אמורות להיסחר ?
    אם אני מבין נכון הן נסחרות מתחת לערכן . מה המחיר שהן אמורות להיסחר ?

    תודה ויום טוב !

  • ינון אריאלי  11/10/2010

    היי ש (אולי כדאי לרשום שם בפעם הבאה..),

    אני משתמש במסננת מניות פרטית שבניתי (הייתה בגרסה הקודמת של bursa4u לפני שהפך לבלוג). בכל מקרה, יש מסננת נחמדה באתר של כלכליסט.

  • סימון  11/10/2010

    יש לך אולי הערכה מספרית לגבי ויליפוד ?

  • איתן  12/10/2010

    הי ינון

    לגבי ויליפוד :

    האם היא עדיין נסחרת בהנחה למרות הנסיקה שעשתה בשבוע וחצי האחרונים ? (כ- 20%, נכון לאתמול בסוף המסחר)

    אותה שאלה גם לגבי קמהדע

    ושוב תודה רבה על התשובות ועל הסבלנות הרבה :-)

  • אהוד  12/10/2010

    אני זוכר את המסננת באתר הקודם, היא היתה מאד נחמדה ושימושית אבל רק לזמן קצר, יש סיכוי שאתה מחזיר אותה לאתר? אם אני לא טועה
    אמרת פעם שתחזיר אותה, אני מאד אשמח.

  • ינון אריאלי  13/10/2010

    סימון,
    ויליפוד נסחרת לפחות 30-40% מתחת למחיר הנכון שלה היום לדעתי.

  • ינון אריאלי  13/10/2010

    היי איתן,
    לדעתי כן. האמת שקניתי אותה לפני כחודש בידיעה שהיא נסחרת בהנחה מאוד גדולה, אבל לא האמנתי כי היא תעלה כל כך מהר. ממבט חטוף על המחזורים בשבועיים האחרונים, נראה שהמחזורים גדולים יותר באופן משמעותי (אם כי עדיין נמוכים בהשוואה לחברות דומות). יכול להיות שגוף מוסדי או בעל עניין קונים מניות.

  • ינון אריאלי  13/10/2010

    היי אהוד,
    המסננת הזו אכן הייתה מאוד שימושית, אך דרשה עבודת תחזוק רבה (בעיקר של בסיס הנתונים הפיננסי). אשקול להחזיר אותה בעתיד הרחוק יותר. בכל מקרה, בקרוב אעלה את שירות תיק המניות החדש ותוכל לראות את (ולעקוב אחר) המניות שאני מחזיק (גם המנצחות וגם את אלו שלא).

  • רן  17/10/2010

    היי ינון, ראשית האתר מדהים! נוח לתפעול והתכנים כל-כך עוזרים ופשוטים להבנה.
    ניתחתי את ויליפוד על-פי הדוחות הכספיים (דוח מאזן ודוח רווח הפסד). עדיין איני מבין איך אפשר לדעת מה שווי השוק האמיתי של החברה, ובדוגמה שלנו ויליפוד. האם תוכל להבהיר זאת עקרונית ומספרית?

    ושוב תודה לך על האתר!

  • ינון אריאלי  18/10/2010

    היי רן, תודה על הפרגון.
    באופן שללי, יש 3 שיטות להערכת שווי של חברה: באמצעות השווי הנכסי הנקי (נכסים פחות התחייבויות), באמצעות מכפילים, באמצעות היוון תזרימי המזומנים של החברה מהיום ועד ליומה האחרון. שלוש השיטות מוסברות במדריך להשקעה במניות (/archives/947 ). שתי השיטות הראשונות פשוטות לביצוע אך יכולות לתת הערכה מקורבת בלבד לשווי האמיתי. השלישית קצת יותר מורכבת, אבל היא האמינה ביותר ולכן הכרחית לביצוע לפני רכישת מניה. אני אשתדל להעלות פוסט עם דוגמא מפורטת יותר לחישובי הערכת שווי בשלוש השיטות בקרוב.

  • גלעד  20/10/2010

    היי ינון. מה דעתך על מניית פורמולה מערכות ?
    נראית כמו מציאה. לדעתי תוכל לספק כ 30% תשואה בטווח של שנה.

  • אהרון  22/10/2010

    היי ינון,
    ראשית נהנתי לקרא את המדריך להשקעה,הוא בהחלט מבהיר את הנושא גם למי שאינו בקי בתחום.

    :בעבר יצא לי להיתקל בנתון לפיו הפקדה קבועה של נניח 100 ש”ח לחודש במשך נניח 20 שנה במניה של חברה מתוך 100 החברות הגדולות בבורסה הישראלית תניב הכנסה של מאות אלפי שקלים?? בתום התקופה ,ו בהשוואה להפקדה זהה בבנק – התשואה תהיה גבוהה הרבה יותר. שאלתי התוכל להתיחס לנתון זה ? על מה יכלו לבסס טענתם? והאם היית ממליץ על מניה/ות מסוימות.

  • ינון אריאלי  24/10/2010

    היי אהרון,

    תודה על הפרגון.

    בניגוד לפקדון בבנק שיניב כמה אחוזים בשנה בממוצע, שוק המניות הישראלי עולה בממוצע כ- 10-11% בשנה ב-20 השנים האחרונות. לכן, אם תשקיע 100 שקל אחת לחודש במשך 20 שנה, תחזיק ביד בסוף התקופה בין 76-87 אלף שקלים (אבל לא מאות אלפים). יחד עם זאת, זאת תשואה ממוצעת ומובן שלא כל המניות הניבו אותה – היו כאלו שפחות והיו כאלו שהרבה יותר (טבע למשל). איתור מניה שתניב תשואה גבוהה יותר מהמדדים המרכזיים לאורך תקופה ארוכה אינה משימה פשוטה בכלל, אבל אפשר למצוא חברות כאלו מפעם לפעם (להערכתי, וזאת אינה המלצה לקניה, קמהדע למשל עשויה לעשות את זה בעשור הקרוב. ראה כאן: /archives/234 ).

  • אהרון  25/10/2010

    היי ינון,
    מעריך מאד את התיחסותך לשאלתי.

    המדריך והתיחסותך נותנים לי מוטיבציה ללמוד יותר את הנושא ואף לנסות להכנס לתחום בקטן.

    באשר לקמהדע ,נתוני החברה והאישור שקבלו מה FDA אכן נראים טוב בכלל וכמי שפועלת התחום הביו העתידני בפרט .אעקוב אחר מניה שלה.

    ושוב תודה.
    אהרון.

  • רן  30/10/2010

    ינון שלום,

    לגבי מנית ויליפוד, תזרים המזומנים החופשי שלה בשנה וחצי האחרונות (לפחות) הוא שלילי.
    האם זה לא שולל את אטרקטיביות המניה לפי הערכת שווי ע”פ תזרימי מזומנים עתידיים??

    רן

  • ינון אריאלי  31/10/2010

    הי רן,

    לא תמיד. זכור כי מה שחשוב הוא כמה מזומנים תרוויח החברה בעתיד (ולא כמה הרוויחה בעבר). יכול להיות שחברה היתה בתקופה בעייתית מסוימת (או שהשקיעה הון גדול ברכוש קבוע) ולכן התזרים היה שלילי לאותה תקופה (ראה עוד כאן /archives/967 ), אבל הוא יהיה גדול הרבה יותר בעתיד.
    בנוסף, חשוב ל’נקות’ מתוך תזרים המזומנים מפעילות שוטפת את הסעיפים שאינם כרוכים בתזרים מזומנים באופן ישיר, כגון ענייני מיסוי נדחה, שערוכים למיניהם וכדומה. אם תעשה את זה תגלה שהתזרים של ויליפוד בשנה האחרונה דווקא חיובי.

  • רן  31/10/2010

    האם אתה יכול להסביר מה הפירוש “תזרימים שאינם כרוכים בתזרים באופן ישיר” ?
    האם בעצם אתה מנכה את כל נספח א’ (כפי שמופיע בדו”ח של ויליפוד)? ואם לא את הכל אז אולי תוכל להסביר מה בדיוק אתה מנכה ולמה?

    אודה לתשובתך

  • ינון אריאלי  01/11/2010

    היי רן,
    בשביל להעריך את תזרים המזומנים החופשי העתידי של חברה יש צורך בהסברים מקיפים יותר שחורגים מהמדריך הבסיסי להשקעה במניות שמוצג בבלוג. באופן כללי, הרעיון הוא להתחיל מהרווח התפעולי, להוריד את המס השנתי הממוצע שמשלמת החברה, ולהוסיף ולהוריד מהתוצאה את כל תזרימי המזומנים בפועל של החברה (למשל, החסרת השקעות ברכוש קבוע והוספת פחת, החסרת השינוי בהון החוזר וכד’). זה לא תורה מסיני, אבל מצריך הסברים בליווי דוגמאות מפורטות, משהו שקל יותר להבין אותו כאשר הוא מוסבר בצורה פרונטלית (ייתכן ובעתיד אני אנסה להעלות את ההסברים הללו בוידאו בשילוב של טקסט).
    בכל מקרה, אם זה מעניין אותך, אופן חישוב התזרים החופשי (בצירוף דוגמאות מפורטות) מהווה חלק נכבד מקורס ההשקעות שאני מעביר.

  • רן  03/11/2010

    אוקיי. תודה בכל אופן. הייתי בא בשמחה לקורס שלך אך אני גר כרגע בחו”ל. האם יש איזשהו ספר שמסביר איך לעשות זאת??

  • ינון אריאלי  04/11/2010

    אהלן רן,
    האמת שאני לא מכיר ספר שמלמד בצורה פשוטה איך להעריך שווי של חברות באמצעות DCF אבל אני בטוח שחיפוש בגוגל יעלה בחכתך לא מעט כאלו (אולי כדאי שאני אכתוב ספר כזה בעברית, מה אתה אומר?). הדבר הכי קרוב לזה הוא הספר של Joe Ponzio – FWall Street (http://www.amazon.com/gp/product/1605500003?ie=UTF8&tag=fwast-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=1605500003 ).
    בכל מקרה, יש אינסוף אתרים ברשת שיוכלו לסייע לך. אחד המקורות הטובים ביותר שאני מכיר הוא באתר של פרופ’ דהמודאראן תוכל למצוא אינספור גיליונות אקסל והסברים על כמעט כל מה שתרצה על השקעות ערך וניתוח חברות – http://pages.stern.nyu.edu/~adamodar/ (רק אזהרה: תשתדל לא לטבוע בים המידע האינסופי שיש שם :). בתחילת הדרך שלי העברתי שם שבועות על גבי שבועות של קריאה )

  • רן  04/11/2010

    מעולה. תודה. אשתדל לא לטבוע בחומר אבל זה מאוד מעניין אותי אז יהיה בסדר. באמת אשמח אם תכתוב איזה ספר בעברית ואני בטוח שיהיו לו קונים…

    רן עציון

  • רן  12/11/2010

    היי יינון

    בעבר אמרת שתעלה דוגמא להערכת שווי מניה לפי היוון תזרימי המזומנים של החברה. האם תוכל להעלות דוגמא כזו על חברת וילי פוד?

    תודה
    רן

  • ינון אריאלי  13/11/2010

    רן, אני אשתדל.

  • איליה  06/12/2010

    ינון שלום,
    רציתי לשאול אותך מספר שאלות…
    1) איך אני יודע אם המניה מנצחת?
    2) איך אני יודע אםה מניה זולה ביחס למה שהיא צריכה להיות?
    3) איזה פרמטרים חישוביים/אנליטיים נותנים לי את המדד לעלות נמוכה של המניה ביחס למחיר הנכון?

    תודה,

  • איליה  06/12/2010

    ינון שלום,
    רציתי לקבל ממך הערכה/המלצה לגבי מניות זולות אשר עלולות לפרוח בשנת 2011

    תודה,

  • איליה  06/12/2010

    ינון שלום,
    רציתי לקבל ממך המלצההערכה לגבי מניות/אג”ח זולות אשר עלולות לפרוח בשנת 2011?
    תודה

  • איליה  06/12/2010

    ינון שלום,
    מספר שאלות בקשר לאגרות חוב…אשמח אם תוכל לעזור.
    (אני חדש בבלוג שלך ולכן יש הרבה שאלות ממני—- נ.ב אחלה בלוג)

    1) באתרים מסוימים ישנם ערכים של תשואה נטו ותשואה ברוטו…אני מבין שאלו הערכים של הרבית שאני אקבל אם אני אחזיק את האג”ח עד לפדיון (האם נכון?), איך מחושב הנטו מהברוטו?
    2) האם יש לך אג”ח מומלצת שפוקעת בעוד כשנתיים?
    3) אם אני קונה אג”ח היום במחיר X ומוכר אותו עוד שלושה חודשים במחיר Y. האם הריבית הרלוונטית בשבילי היא שינוי המחירים בלבד כלומר y/x-1.
    4) איך אני יכול לבדוק האם/מתי/כמה הקופון של האג”ח?
    5) מה ההבדל בין אג”ח צמוד מדד ללא צמוד מבחינת התשואה לפדיון שמצויינת?

    תודה,

    תודה רבה,

  • איליה  09/12/2010

    ינון שלום,
    בדקתי לגבי שתי המניות שהמלצת…הסחירות שלהם מאוד קטנה
    לודגה – 0 עסקאות בתאריך 9.11.2011
    ויליפוד – 2 עסקות בתאריך 9.11.2011

  • ינון אריאלי  10/12/2010

    היי איליה,

    1. הנטו היא התשואה בניכוי מס על הרווח מתשלומי הריבית.
    2. אני לא יועץ השקעות ולכן אסור לי להמליץ על ניירות ערך.
    3. באג”ח אפשר להרוויח פעמיים – פעם ראשונה מהריבית, ופעם שנייה רווח הון במקרה שמחירו עולה.
    4. בכל אחד מהאתרים הפיננסים (גלובס, דה-מרקר וכו’).
    5.הריבית של אג”ח צמוד היא צמודה למשהו – מדד המחירים לצרכ או לריבית במשק.

  • איליה  18/12/2010

    שלום ינון,
    בהמשך לשאלות האג”ח…

    אני יודע שאם אני קונה אג”ח ומחזיק אותה עד לפרעון שלה אני מקבל את תשלומי הריבית (פעם או פעמיים בשנה) ובשנה האחרונה את הריבית (קופון) ואת ה- F=face value= מחיר מכירה מקורי, ערך נקוב שזה בדרך כלל 100.
    מה קורה אם אני קונה את האג”ח באמצע התקופה, מה אני מקבל?
    רק את הריביות או גם את ה- 100 במקרה ואני מחזיק את האג”ח עד הסוף?
    תודה

  • ינון אריאלי  19/12/2010

    היי,
    בהנחה שהחברה עומדת בכל התשלומים, תקבל את כל הריביות ששולמו לאחר מועד הקניה ובנוסף את הקרן במועד הפדיון, ללא קשר למחיר בו קנית את האג”ח.

  • מרדכי  21/12/2010

    ינון, שלום !

    האם תוכל לנתח בבקשה את המנייה “אלוט תקשורת” שרק היום התחילה לסחר בתל אביב.

    תודה מראש

  • עידן  26/12/2010

    היי ינון יש לי שאלה אליך בנושא נדל”ן אני מעונין להשקיע בקנית בית בארה”ב וכשבאתי להתיעץ עם הרואה חשבון הוא המליץ לי להשקיע ב”רייט” אנא מימך הסבר לי כמו שאתה יודע מה זה

    תודה רבה .

  • ינון אריאלי  27/12/2010

    היי עידן,

    קרן ריט – Real Estate Investments Trust) REIT), היא מכשיר המאפשר למשקיעים קטנים להיות שותפים בנכסי נדל”ן מניב. לרוב המשקיעים אין מספיק משאבים כדי לרכוש באופן ישיר נכסים מניבים (המדובר בעלויות של עשרות אלפי דולרים לפחות), ולכן קרנות הריט יכולות להיות פתרון מצוין למשקיע הקטן, שרוצה להיות מושקע בנדל”ן אך אינו רוצה לרכוש נכס פיזית, לדאוג להשכרתו ולטפל בכל הממשק שמול הדיירים. קרן הריט מנוהלת על ידי אנשי נדל”ן מנוסים (בדרך כלל, וזה אחד הדברים הראשונים שצריך לבחון לפני שקונים יחידות של קרן ריט), רוכשת כמות גדולה של נכסים ויוצרת פיזור נאות. המשקיע בקרן משתתף ברווחים באמצעות הדיווידנדים המחולקים (ואם הקרן נסחרת בבורסה אז מניות הקרן יכולות גם להניב רווחי הון כמובן). בנוסף, בעלי המניות של הקרן נהנים מהטבות מס.

    היסטורית, קרנות הריט בארה”ב (בארץ יש רק אחת או שתיים) הניבו למשקיעים בהן תשואה יפה של בין 10%-5% בשנה, בנוסף לעליית ערך הנכסים בשיעור של כמה אחוזים נוספים. תשואה מרשימה בהתחשב באופי הסולידי של ההשקעה. לאור זאת, לא מפתיע שהיום קרנות אלו מצויות בשיעורים נכבדים בתיקי ההשקעות של כמעט כל גוף פיננסי בשוק האמריקני (וגם בשוק הישראלי).

    יחד עם זאת, כמו כל השקעה אחרת, לפני שבוחרים קרן ריט יש צורך לבדוק האם הנכסים שלה מניבים הכנסות יציבות לטווח הארוך, והאם היא נסחרת במחיר הוגן או יקר, על מנת שתשואת הדיבידנד שהיא מחלקת לא תהיה נמוכה ולא תתרחש ירידת מחיר של מניות הקרן.

  • מרדכי  27/12/2010

    תודה

  • דניברזלי  28/12/2010

    ינון שלום
    המלצה שלך לבי לודזיה היתיה מצוינת כל הכבוד
    מתי הם מחלקים דיבידנד ?

    האם תוכל להמליץ על מניות נוספות.

    בברה ובתודה
    דני ברזלי

  • ינון אריאלי  31/12/2010

    היי דני,
    תודה על הפרגון, אבל הקרדיט מגיע בעיקר לך – אתה בחרת ללחוץ על כפתור ה”קניה”. לגבי דיבידנד, למיטב ידיעתי החברה אינה מחלקת דיבידנדים.

  • זאב  02/01/2011

    האם ההמלצות עדיין בתוקף? נכון להיום

  • עידן  21/06/2011

    שלום ינון
    ראשית תודה רבה על העזרה והמענה שאתה נותן לשאלות.
    שאלה לי אליך בנושא אג”ח.
    אם אני מענויין לקנות אג”ח באמצע חייו (ולא בהנפקה או בסמוך אליה) ומחירו הנוכחי השתנה הרבה בבורסה (כלומר עלה הרבה או ירד הרבה). מה הנתון שמצביע על התשואה שאקבל בהנחה שאני קונה אותו במחיר הנוכחי ומחזיר בו עד הפידיון?
    לפעמים יש מקרים שאגחים יורדים מאד בגלל כל מיני סיבות ומצב החברות או המדינות המנפיקות עדיין נראה יציב ונוצר מצב שניתן לעשות רווחים גדולים יותר כי כשמחיר האג”ח יורד התשואה עולה. אבל אני לא יודע איזה נתון אומר לי מה תהיה התשואה שאקבל נכון למחיר הנוכחי (בהנחה שאני מחזיק באגח עד לפידיון והחברה עומדת בכל התשלומים).
    האם זה התשואה לפידיון נטו (או ברוטו) או הריבית הנקובה או מה?? ובאותו עניין, איזה נתון רלוונטי עבורי יותר: תשואה לפידיון נטו או ברוטו?
    אני מודה לך מאד מאד מראש.
    עידן

  • ינון אריאלי  22/06/2011

    היי עידן,
    באופן כללי, הנתון הרלוונטי ביותר באג”ח היא התשואה לפדיון (ברוטו או נטו, בניכוי מס). המדובר בתשואה השנתית שתרוויח אם תרכוש את האג”ח בנקודת זמן מסוימת (בהנחה שהחברה או המדינה תעמוד בכל התחייבויותיה למחזיקי האג”ח – ואת זה כמובן צריך לבדוק היטב).

השאר תגובה

* כתובת המייל שלך לא תפורסם
* אנו מנועים מלענות על שאלות בנוגע למניות ספציפיות

איך לקנות מניות שעולות במאות אחוזים בשנים הבאות? 

X