תיק מניות הרובוט הישראלי ל-2019

06/04/2019 • ינון אריאלי
תיק מניות הרובוט הישראלי ל-2019

המטרה: לבנות ב-60 שניות תיק מניות עם פוטנציאל לנצח את המדדים לאורך זמן. תיק הרובוט הישראלי עושה את זה בהצלחה כבר 7 שנים…

12 החודשים האחרונים לא היו חזקים במיוחד עבור שוק המניות המקומי וזה הכביד גם על תיק הרובוט הישראלי, אבל הוא עדיין הצליח להשיג תשואה חיובית נאה ולגבור על השוק בפער יפה.

למי שלא מכיר, תיק הרובוט מבוסס על אסטרטגיית ההשקעה האוטומטית של מנהל ההשקעות ג’ון דורפמן, שמחפשת חברות רווחיות, לא ממונפות, שנסחרות בתמחור הזול ביותר על בסיס מכפיל הרווח שלהן (מכפיל הרווח הוא מדד תמחורי פופולארי, המחושב על ידי חלוקת שווי השוק של החברה ברווח הנקי שלה ב-12 החודשים האחרונים).

מטרת האסטרטגיה היא להקדיש 60 שניות בלבד לסינון 10 מניות אטרקטיביות, לפחות על הנייר, לקנות אותן בצורה עיוורת ללא ניתוח נוסף ולהחליפן במניות אטרקטיביות חדשות כעבור שנה. מניות של חברות רווחיות, בעלות רמת חוב נמוכה הנסחרות במכפילים נמוכים נוטות להניב תשואה ממוצעת גבוהה יותר מהמדדים, ולכן לאורך זמן האסטרטגיה עובדת יפה.

איזו תשואה הניב תיק הרובוט עד כה?

התיק הווירטואלי של דורפמן הניב תשואה שנתית ממוצעת של 13.6% ב-20 השנים בהן הוא מפעיל אותו, לעומת 5.5% בשנה בלבד שהשיג ה- S&P500 באותן שנים. אני מיישם את אותה השיטה בדיוק מאז 2012 עם מניות ישראליות, ועד עתה התיק הזה עבד אפילו טוב יותר מזה של דורפמן.

גם ב-12 החודשים האחרונים ניצח תיק הרובוט הישראלי את השוק, אם כי התשואה הייתה נמוכה יחסית – 3.7%, לעומת עלייה מזערית של 1.1% של מדד ת”א 35 וירידה כואבת של 8.8%- עבור מדד ה-SME60 (לשעבר מדד היתר 50). כרגיל, היו מניות שעלו וכאלו שירדו, אבל התשואה המשוקללת של התיק הייתה חיובית וגבוהה מתשואת השוק, וזה מה שחשוב.

(החל מהשנה תיק הרובוט יתחיל ויסתיים בתחילת אפריל)

מהשקת התיק ב-2012, הביס תיק הרובוט הישראלי את המדדים עם תשואה שנתית ממוצעת של 23.6%, הרבה יותר גבוהה מתשואת מדד ת”א 35 (5.6%) ומתשואת מדד ה-SME60 (שהייתה 8.0%). מה שמעניין הוא גם שהתנודתיות של התיק דומה לזו של המדדים, כלומר התשואה העודפת מגיעה ללא לקיחת סיכון גבוה יותר מאשר בקניית תעודת סל סטנדרטית.

אילו הייתם מחקים את תיק הרובוט עם 100,000 שקלים מהשקתו ב-2012, הם היו שווים היום 315,823 שקלים! (הפחתתי כמובן מהרווחים את התשלום בגין מס רווחי הון בשיעור של 25%). חייבים להודות שזו תשואה שאפילו משקיעים מקצועיים היו חולמים עליה.

האם השיטה תמשיך לעבוד גם בעתיד?

לאף אחד אין כדור בדולח לחיזוי העתיד, כך שאני לא יכול וגם לא רוצה להבטיח שום דבר לגבי העתיד. בכל זאת, אסטרטגיות של קנית מניות של חברות איכותיות הנסחרות במכפילים נמוכים נוטות להשיג תשואה עודפת על המדדים לאורך זמן, וזה לא השתנה, כך שאני מעריך שהתיק ימשיך לנצח את השוק גם בעתיד. הוא לבטח לא יגבר על השוק בכל שנה, אבל בטווח הארוך אני מעריך שהוא יצליח לנצח את המדדים.

איך נבחרות מניות הרובוט הישראלית שלי?

אני מתחיל עם כל החברות הנסחרות בבורסה בת”א. מוחק את אלו שקטנות מידי (שווי שוק נמוך מ-150 מיליון שקלים), מוחק את אלו שלקחו חובות לזמן ארוך שגבוהים יותר מההון העצמי שלהן ואת אלו שלא היו רווחיות ב- 12 החודשים (המדווחים) האחרונים. מתוך אלו שעברו את הסינון אני בוחר את 10 המניות עם מכפיל הרווח הנמוך ביותר ורוכש אותן בסכום כספי זהה לתיק. זהו, לא עושים שום ניתוחים או בדיקות נוספים.

אז מיהן 10 מניות הרובוט ל- 2019?

גם השנה יש ברשימת מניות הרובוט 10 חברות איכותיות שהמניות שלהן נראות באמת אטרקטיביות.

לצפייה ברשימת מניות הרובוט החדשה לחצו על כפתור התשלום למטה ובצעו את התשלום בסך 299 ש”ח בצורה מאובטחת באמצעות חשבון הפייפאל שלכם או באמצעות כרטיס אשראי (לבחירתכם), ואשלח אליכם במייל את רשימת המניות העדכנית בצירוף הנחיות מדויקות ליישום השיטה.

אם אתם חברים ב”תיק של ינון” תוכלו לראות את רשימת מניות הרובוט בקישור הבא ללא עלות.




שתהיה שנת רובוט מוצלחת.

ינון

איך לאתר מניות עם פוטנציאל למאות אחוזים בשנים הקרובות?

X