מי הברוקר הכי זול?

28/08/2018 • ינון אריאלי
מי הברוקר הכי זול?

לאחרונה, שדרגה הבורסה לניירות ערך את האתר שלה, וכעת הוא הרבה יותר נוח לגלישה. הבורסה גם הוסיפה מספר שירותים שימושיים מאוד, שאחד מהם הוא מחשבון עמלות מסחר. באמצעות המחשבון תוכלו להשוות את העמלות ודמי הניהול למסחר בניירות הערך השונים בין הבנקים לברוקרים הפרטיים (חברי הבורסה שאינם בנקים).

הנתונים במחשבון לא מפתיעים. כידוע, הברוקרים הפרטיים (כגון אי.בי.איי או מיטב-דש) גובים עמלה של כ-0.1% משווי הפעולה עבור מניות ואג”ח מקומיים, זול בהרבה בהשוואה לבנקים. למעשה, בהתמקחות קלה, בעיקר עבור תיקי השקעות של כמה מאות אלפי שקלים ומעלה, תצליחו להוריד את עמלת המסחר אצל הברוקרים הפרטיים אפילו לכ-0.08%.

גם עבור ניירות ערך הנסחרים בבורסות בארה”ב הברוקרים הפרטיים זולים יותר בהשוואה לבנקים, אולם העמלות גבוהות יותר מאלו של ני”ע מקומיים – סביב סנט למניה עם עמלת מינימום של כ-10 דולר. עמלות המסחר בני”ע זרים הנסחרים מחוץ לארה”ב היא כבר יקרה יותר (עמלת מינימום של כ-30 דולר), ולכן מי שסוחר בהם הרבה, מומלץ שישקול פתיחת חשבון אצל ברוקר זר (למשל Interactive Brokers, שהם אחד הברוקרים היציבים והזולים ביותר בעולם. מי שרוצה תמיכה בעברית, יכול לפנות לאינטראקטיב ישראל, שמייצגים את IB בישראל).

בכל זאת, אם יש לכם כבר חשבון אצל ברוקר מסוים, אל תתעצלו, גלשו למחשבון ובדקו האם אתם משלמים עמלות גבוהות מידי. אם כן, פנו אל הברוקר בבקשה להפחתת העמלות לפחות לגובה המוצג במחשבון. שימו לב שבמחשבון מוצגות גם העמלות הממוצעות שנגבו בפועל לפי שווי תיקי השקעות שונים, כך שתוכלו לראות כמה משלמים הלקוחות האחרים ולבקש הפחתה נוספת בעמלות במידה ואפשרי.

איך לאתר מניות עם פוטנציאל למאות אחוזים בשנים הקרובות?

X