התיק של ינון

20 מניות מומלצות ל-2021 בבורסה בת”א

17/04/2021 • ינון אריאלי
20 מניות מומלצות ל-2021 בבורסה בת”א

מניות מומלצות בשוק הישראלי: הגיע הזמן לדוג את הזדמנויות ההשקעה הכי טובות שיש בבורסה בת”א.

בשנים האחרונות המדדים התל אביביים דורכים במקום בעוד השוק האמריקני טס למעלה, וזה דחף משקיעים רבים לצאת להשקעות במניות מעבר לים. כך נוצרו הרבה הזדמנויות השקעה בבורסה הקטנה בתל אביב, בעיקר במניות הקטנות יותר.

מטבע הדברים, חלקן כבר עלו כברת דרך בשנה האחרונה, אבל ההזדמנויות עדיין קיימות בשפע. מדובר בחברות איכותיות, שבגלל הממדים הקטנים יותר שלהן והביזנס “המשעמם” כביכול לא תשמעו עליהן בכותרות הראשיות, הן לא יסוקרו על ידי אנליסטים ותתקשו למצוא עליהן חומר כתוב, למרות הפריחה המחודשת והמבורכת של הבלוגוספירה המקומית.

אחת לשנה אני נוהג לעבור על כל החברות בת”א, תוך התמקדות בקטנות יותר, כדי לדוג את רעיונות ההשקעה הטובים ביותר שיש לבורסה המקומית להציע. גם השנה אספתי בשבילכם 20 מניות אטרקטיביות כאלו, והנה 5 מתוכן.

גילוי נאות: לשם השקיפות וההוגנות, אדגיש כי אני לא מחזיק כרגע בתיק שלי אף אחת מהמניות המופיעות ברשימה ולא אקנה מהן במהלך 30 הימים ממועד פרסום הסקירה.

ישראמקו (מספר ני”ע 232017) ודלק תמלוגים (1129493)

לפני שנה הצעתי לכם להסתכל על ישראמקו ומאז היא זינקה בחדות וחילקה דיבידנדים שמנים למשקיעים, אבל היא ושאר השותפות במאגר תמר ממשיכות להיות מעניינות מאוד להשקעה גם היום.

מצד אחד, ב-2020 ראינו ירידה של 34.5% בהכנסות וברווח הנקי של ישראמקו, החלה הפקה ממאגרים מתחרים כמו לוויתן, כריש ותנין, והחל משנה שעברה גם הסתיים הפטור של שותפות תמר מתשלום תמלוגים למדינה בעקבות החלטת ששיסנקי, כך שהחברות המחזיקות במאגר החלו לשלם את המס למדינה.

זה גם נכון שבעשור הקרוב נראה גידול מואץ בייצור החשמל באמצעות אנרגיה מתחדשת, וזה יכול להפחית את הצורך בייצור חשמל מגז.

אבל מצד שני, למאגר תמר עדיין יש חוזים מובטחים להרבה שנים עם חברת החשמל, יצרני חשמל גדולים בארץ וגם עם המצרים, ולכן ישראמקו תמשיך ליהנות מתזרים מזומנים מספיק חזק בשנים הקרובות. במכפיל רווח של 2.5 אני ממשיך לטעון שהמניה אטרקטיבית להשקעה.

שחקנית נוספת במגרש הגז היא דלק תמלוגים, שזכאית לתמלוג בגובה 1.52% משורת ההכנסות של מאגר תמר, משהו ששקול לרווח נקי של כ-30-40 מיליון שקלים בשנה. למרות זאת, מניות החברה נסחרות בשווי שוק של 127 מיליון שקלים בלבד, כלומר במכפיל רווח של 3-4.

מי שזיהו את העיוות הזה הן כמה משפחות אמידות המחזיקות בקרן אסנס פרטנרס, שבנובמבר 2020 רכשה כמחצית ממניות החברה במכירת החיסול של קבוצת דלק של תשובה. המחיר הנוכחי של מנית דלק תמלוגים הוא בסך הכול 10% מעל המחיר של העסקה הזו (5.75 שקלים).

כמו במקרה של ישראמקו, גם במקרה הזה אני חושב שמדובר בהזדמנות השקעה שתניב פירות יפים.

ברימאג (1094283)

החברה פועלת בתחום יבוא ושיווק מותגים בינלאומיים של מוצרי חשמל לבית ולמטבח.

אחרי שנים של קיפאון בהכנסות, ב-2020 עברה החברה לצמיחה ובשני הרבעונים האחרונים היא הציגה הכנסות של כ-140 מיליון שקלים עם רווח נקי של כ-15 מיליון שקלים.

חלק מהצמיחה הזו אפשר לייחס להקמת רשת שיווק עצמאית משלה הנקראת “METRO”, בה ימכרו מוצרי החברה בעשרות חנויות בפריסה ארצית. כיום פועלים כבר 10 סניפים והצפי הוא למעל 20 חנויות עד סוף השנה. בשנים הקרובות מתעתדת החברה להגדיל את המספר הזה לעד 100 חנויות.

למרות המעבר של הצרכנים לקניה מקוונת, כנראה שעדיין יש לא מעט ישראלים שמעדיפים לקנות את מוצרי האלקטרוניקה שלהם בחנויות פיסיות, והעובדה שברימאג היא ייבואנית של המותגים המובילים משחקת לטובתה בעניין הזה.

גם על ברימאג המלצתי בשנה שעברה ומאז היא עלתה ב-154% (!) אבל היא עדיין נסחרת בתמחור אטרקטיבי – מכפיל 6.7 על רווחי 2020 ומכפיל 4.5 על רווחי המחצית השניה של 2020.

אטראו שוקי הון (1096106) ואיביאי בית השקעות (175018)

הפריחה בשוק ההון עושה טוב מאוד לגופים הפיננסים, ושניים מהם נראים אטרקטיביי מאוד – בית ההשקעות איביאיי ואטראו שוקי הון, שמחזיקה מחצית ממניות בית ההשקעות ילין לפידות.

ילין לפידות בניהולם של דב ילין ויאיר לפידות הוא בית ההשקעות הרביעי בגודלו בישראל, שמנהל נכסי גמל והשתלמות בהיקף של 43.6 מיליארד שקל.

בשנתיים האחרונות ילין לפידות קצת פישלו בתשואות אבל הלקוחות לא נטשו אותם. לראיה, ההכנסות נותרו יציבות והרווח הנקי ל-2020 עמד על 160.3 מיליון שקלים, ירידה קלה בלבד לעומת 164.6 שקלים ב-2019.

מעבר להמשך הנהירה של הציבור לבורסה ולקרנות הנאמנות בתקופה האחרונה, השנה ילין גם חזרו להוביל בטבלאות התשואות וזה יכול לחדש את זרימת הכספים של הציבור לבית ההשקעות. בנוסף, ילין בוחנים כניסה לתחום הפנסיה, שנמצא בצמיחה מואצת, וגם זה יכול להיות מנוע צמיחה אפקטיבי לשנים הקרובות.

ברור שזה לא יביא את ילין לצמיחה של 30% בשנה כמו אלטשולר שחם, אבל אם אלטשולר שחם נסחרים במכפיל רווח של 28 אז סביר להניח שאטראו (שמחזיקה כאמור מחצית מילין לפידות) יכולה להיסחר במכפיל רווח גבוה יותר ממכפיל 10 בו היא נסחרת כרגע.

גם בית ההשקעות איביאי נהנה מהפריחה בשוק ההון, במיוחד לאור העובדה שהוא גם חבר בורסה (ברוקר), כך שהוא גם עוסק בניהול כסף (תיקי השקעות וקרנות נאמנות), גם נותן שירותי ביצוע פעולות בניירות ערך (ברוקראז’) וגם משמש כחתם בהנפקות של מניות ואג”ח בבורסה, באמצעות ההחזקה בפועלים איביאי.

2020 הייתה כאמור שנה מעולה עבור חברי הבורסה, עם שיא הצטרפות של סוחרים חדשים ושיא בהנפקות בבורסה, מה שהוביל את איביאי לשיא הכנסות של 435 מיליון שקלים ורווח שיא של כ-82 מיליון שקלים.

העניין הוא, שהרבעון הראשון של 2020 היה קטסטרופלי בצורה קיצונית בגלל פרוץ הקורונה והקריסה של השווקים – ההכנסות ירדו לשפל ואיביאי אפילו עבר להפסד נקי של 13.3 מיליון שקלים. בשלושת הרבעונים הבאים של 2020 החברה רשמה רווח נקי של 91.5 מיליון שקלים.

ברבעון הראשון של השנה היו בבורסת ת”א 33 הנפקות של חברות חדשות ולאחרונה הצהירה הבורסה על 124 חברות נוספות שנרשמו להנפקה, כך שהבום בהנפקות הולך להימשך גם ב-2021. גם אם נתעלם מזה ונניח שאיביאי לא תצמח השנה, היא צפויה לייצר רווח נקי של כ-120 מיליון שקלים על בסיס רבעונים 2-4 של שנת 2020, מה שאומר שהמניה נסחרת במכפיל רווח הנמוך בענף של 7.

ועדיין לא הזכרנו שבפברואר השנה נמכר בית ההשקעות הלמן אלדובי לחברת הפניקס, ואיביאי שהחזיקה שליש מהלמן אלדובי, תקבל מהעסקה 91 מיליון שקלים במזומן ותדווח על רווח לאחר מס של 38 מיליון שקלים ברבעון הראשון של 2021.

בנוסף, ביום האחרון של הרבעון הראשון הודיעה איביאי למגדל על מימוש האופציה שהייתה לה לרכישת שארית 20% משירותי הברוקראז’ המשותפים של החברות עבור כ-31 מיליון שקלים (להזכירכם, איביאי רכשה את פעילות הברוקראז’ של מגדל לפני כמה שנים), כך שמהרבעון השני איביאי תהנה ממלוא ההכנסות מפעילות הברוקראז’. מדובר בתוספת של כ-10 מיליון שקלים בשנה לרווח הנקי, כלומר הנה לכם כבר גידול של כ-8% לרווח הנקי בשנה הקרובה.

כמו אצל אטראו, גם אצל איביאי לא מדובר בצמיחה של 30% כמו אלטשולר שחם (מכפיל רווח 28), אבל היא בוודאי מצדיקה תמחור גבוה יותר, כך שגם מנית איביאי נראית אטרקטיבית.

15 מניות מומלצות נוספות בשוק הישראלי

יש ברשימה שלי עוד 15 מניות ישראליות אטרקטיביות, של חברות איכותיות שנסחרות בדיסקאונט עמוק מתחת למחיר ההוגן שלהן, ולהערכתי הן יביסו את מדד ת”א 35 בענק השנה.

הרשימה המלאה מופיעה ב”תיק של ינון” ואתם מוזמנים להצטרף ולצפות בה באמצעות לחיצה על הקישור הזה.

(חברי ה”תיק של ינון” מוזמנים לצפות ברשימת המניות באתר).

רוצים לדעת איזה מניות אני קונה עכשיו?
לחצו כאן לצפייה בתיק שלי

איך לקנות מניות שעולות במאות אחוזים בשנים הבאות? 

X