זה נראה שהמשקיעים בעולם התפכחו והבינו סוף סוף שהקורונה זה אמנם לא נעים, אבל זה לא סוף העולם.
גם בבורסה בת”א חזרה מגמה חיובית בימים האחרונים, אבל היא עדיין נמצאת עמוק מתחת לשיא. למעשה, הירידות בת”א היו כל כך חזקות שערכו של מדד ת”א 35 חזר אחורה 12 שנה!
בהחלט אפשר לנצל את זה ולקנות בתקופה הנוכחית מניות של חברות ישראליות איכותיות שנסחרות במחירי סוף עונה.
(כל הגרפים של מחירי המניות בעמוד זה הינם מתוך האתר investing.com)
איך בוחרים מניות איכותיות לתיק?
עברתי על כל המניות הנסחרות בת”א, אחת-אחת, וסיננתי מתוכן רק את החברות שהן בעלות יציבות פיננסית איתנה, יש להן אופק הכנסות עתידי חזק ורווחיות טובה, שהמניות שלהן נסחרות בתמחור הנמוך ביותר בבורסה.
העדפתי חברות שהן לא רק זולות על בסיס הפעילות המסורתית שלהן, אלא יש להן גם נכסים חבויים או פעילויות עתידיות שאם יצאו אל הפועל יגדילו בצורה משמעותית של השווי ההוגן של החברה ויטיסו את המניות שלה לשמים.
במילים אחרות, מדובר בחברות שבהשקעה במניות שלהן יש אפסייד משמעותי ודאון-סייד מצומצם. זה החלום הרטוב של כל משקיע.
* * *
ישראמקו (232017)
הנכס המרכזי של ישראמקו הוא החזקה של 28.75% ממאגר הגז תמר, ששוויו מוערך על ידי האנליסטים בכ-6 מיליארד דולר. כלומר, שווי ההחזקה של ישראמקו במאגר היא 1.7 מיליארד דולר, ואם נפחית מזה 388 מיליון דולר של חוב נטו שיש לחברה, נקבל שווי נטו של 1.3 מיליארד דולר או 4.8 מיליארד ש”ח. ישראמקו נסחרת כרגע בשווי של 1.83 מיליארד ש”ח, 63% מתחת לשווי הזה.
למאגר תמר חוזים מובטחים ל-20 שנה הקרובות עם חברת החשמל, יצרני חשמל גדולים בארץ וגם עם המצרים. למעשה, ב-2019 הכנסות החברה ממכירת גז הסתכמו בכ-594 מיליון דולר, עליה של כ־2% לעומת 2018, והרווח הנקי גדל בכ-7% ל-339 מיליון דולר. במילים אחרות, המניה נסחרת במכפיל רווח של 1.4 בלבד.
האם יש הצדקה לתמחור החסר הזה?
המניה נמצאת במגמת ירידה כבר תקופה ארוכה בגלל מספר גורמים שמגדילים את אי הוודאות לגבי היקף הרווחים שלה בהמשך הדרך. למשל, העובדה שלאחרונה גם מאגר לוויתן החל לספק גז ובקיץ 2021 צפויים גם המאגרים כריש ותנין, המוחזקים על ידי חברת אנרג’יאן, להצטרף לחגיגת הגז באיזור.
החל מהשנה, גם הסתיים הפטור של שותפות תמר מתשלום תמלוגים למדינה בעקבות החלטת ששיסנקי, כך שהחברות המחזיקות במאגר יחלו לשלם את המס למדינה.
בנוסף, כל זה מתרחש על רקע ירידה חדה במחיר הגז בעולם. אמנם שווי המאגר לא צמוד למחיר הגז, אבל ב-2021 נפתח מחדש החוזה עם חברת החשמל, וייתכן שתהיה ירידה גדולה יותר מההפחתה שסוכם עליה עקרונית בין הצדדים (25%). גם לגבי ייצוא הגז למצרים, שצפוי להתחיל ביוני הקרוב, יש חששות, ויש הסבורים שההזרמה לא תהיה רציפה וזה יפגע בהכנסות של ישראמקו.
יש גם הטוענים שבעשור הקרוב נראה צמיחה מואצת בייצור החשמל באמצעות אנרגיה חלופית, וזה יכול להפחית את הצורך בייצור חשמל מגז.
עדיין, רוב הגורמים האלו לא חדשים. הם ידועים לכולם כבר כמה שנים, כך שהם היו צריכים להיות מגולמים במחיר המניה כבר מזמן. לכן, נראה שמחיר מנית ישראמקו ירד נמוך מידי.
בניגוד לקבוצת דלק של תשובה, שנכנסה למגוון גדול של פרוייקטים והתמנפה לצורך כך יתר על המידה, ישראמקו הסתפקה בשוק הישראלי ואפילו ויתרה למדינה על לא מעט רישיונות גז בעלי פוטנציאל הפקה, שהיה יכול להסתבר ככלכלי. כרגע, יש לחברה יתרת מזומנים והשקעות לזמן קצר של כ-160 מיליון דולר לעומת בסך הכול 90 מיליון דולר של חוב לזמן קצר ו-458 מיליון דולר של חוב לזמן ארוך. לכן, ישראמקו לא צריכה להתקשות לעמוד בהתחייבויותיה בשנים הקרובות, ואפילו יישאר לה מספיק כסף כדי להמשיך לחלק דיבידנדים יפים למשקיעים.
למען האמת, לאחרונה הודיעו ישראמקו ומודיעין כי לאחר עיבוד ססמי מחודש שביצעו, הן מעוניינות לחפש גז במאגר נפט פוטנציאלי הנמצא באיזור מאגר “שמשון”. לפי הדיווח בעניין, ייתכן ומדובר במאגר גדול עם פוטנציאל למאות מיליוני חביות נפט. ברור שהדרך עוד ארוכה משלב החיפוש ועד לרגע שבו הגז יזרום מהמאגר, אבל אם אכן יש שם גז בכמות מסחרית שכזו וניתן להפיק אותו, זו תהיה סוכריה מתוקה מאוד עבור מחזיקי המניה.
* * *
עמיר שיווק (1092204)
החברה היא ספקית של מוצרים למגזר החקלאי כגון חומרי הדברה, דשנים, תערובות ואריזות. לחברה למעלה מ-6,000 לקוחות הקונים ממנה באמצעות 26 סניפים ברחבי הארץ, בכ-950 מיליון ש”ח בשנה.
מדובר בפעילות “משעממת”, ללא צמיחה, אבל החברה מרוויחה מידי שנה כ-30 מיליון ש”ח, כך שהיא נסחרת במכפיל רווח של 7 בערך (ב-2019 הרווח הנקי המוצג בדוח היה נמוך יותר מבשנה רגילה, בגלל הפסד לא תזרימי חד-פעמי מירידת ערך של הלוואה המירה למניות של חברת הקנאביס שאיפה לחיים).
נו, אז מה מעניין כאן?
שני דברים – החזקה בנדל”ן, השווה הרבה יותר ממה שהוא רשום במאזן, וחלום רטוב שמגיע בעקבות השקעה בחברת קנאביס וותיקה.
למי שלא מכיר את הסיפור, עמיר שיווק נתנו לשאיפה לחיים (BOL) – אחת מהחברות הוותיקות בתחום הקנאביס הרפואי בישראל, הלוואה של 18 מיליון דולר, במספר פעימות, שניתנת להמרה לכשליש ממניות BOL.
שאיפה לחיים היא אמנם חברה קטנה, אבל היא מוכרת קנאביס רפואי בישראל בהיקף של כ-5 מיליון ש”ח בשנה, ומעתדת למכור גם בחו”ל לאחר שיושלמו האישורים לכך בממשלה.
BOL ניסתה בסוף 2019 להנפיק את מניותיה בבורסה הקנדית בשווי של מיליארד דולר, אבל המשקיעים לא קנו את זה (בצדק) וההנפקה נכשלה. זה הוביל כצפוי לירידה במחיר מנית עמיר שיווק לרמה נמוכה יותר מהשווי בו היא נסחרה לפני חתימת העסקה עם BOL.
תחום הנקאנביס ירד מהכותרות בחודשים האחרונים אבל היות ומדובר בתחום שצפוי לצמוח בצורה חזקה בשנים הקרובות לאור הלגליזציה של התחום, אני מניח שהוא עוד ישוב לכותרות.
אני לא משלה את עצמי ש-BOL שווה מיליארד דולר, גם לא מאות מיליוני דולרים, אבל גם אם היא תונפק לפי שווי של עשרות מיליוני דולרים, עמיר תחזיק החזקה משמעותית מאוד ביחס לשווי הנוכחי בו היא נסחרת כרגע (כ-200 מיליון ש”ח).
פרט לחלום הרטוב הזה, אחד הסודות בעמיר שיווק טמון באדמה – בנדל”ן שהיא מחזיקה. בבעלותה של עמיר שיווק מגרש בשטח של 9.5 דונם בבני ברק, עליו בנויים בניין משרדים בין 3 קומות ובניין חד קומתי, המושכרים לצדדים שלישיים בחוזים ארוכי טווח, ובנוסף החברה מחזיקה בשטח של כ-13 דונם בחיפה, עליו נמצאים מפעל החברה ותחנת דלק.
הנדל”ן בבני ברק מניב לחברה הכנסה זניחה של כ-8-9 מיליון ש”ח בשנה. מה שמעניין הוא, שהשווי ההוגן של הנדל”ן הזה מוערך בכ-128 מיליון ש”ח אבל הוא רשום במאזן בשווי של כ-9 מיליון ש”ח לאחר הורדת הפחת.
כלומר, יש לנו פה חברה שמייצרת כ-30 מיליון ש”ח בשנה, משהו שבפני עצמו כבר מצדיק שווי גבוה יותר מהנוכחי, ובתור בונוס יש לנו נדל”ן ששווה יותר מחצי משווי החברה כולה, ובנוסף אופציה למימוש רווח מהשקעה בחברת קנאביס וותיקה עם הכנסות. זה נראה מעניין.
* * *
ארית תעשיות (587014)
באמצעות חברת הבת רשף טכנולוגיות, עוסקת החברה בפיתוח, ייצור ושיווק של מרעומים אלקטרוניים (מנגנון ההפעלה של מטען הנפץ) המיועדים לשימוש בארטילריה, מרגמות, טנקים ורקטות.
ענף התעשייה הביטחונית הוא שוק המאופיין בתנודתיות נמוכה, אולם שולטות בו שחקניות גדולות בעיקר מארה”ב ומאירופה. ארית היא שחקנית קטנה ופרוייקטלית, ולכן הכנסותיה משתנות משנה לשנה.
עם זאת, נכון לסוף 2019 לחברה היה צבר הזמנות של כ-58 מיליון ש”ח ל-2020, בדומה להכנסות של 2019. לזה צריך להוסיף כ-12 מיליון ש”ח, שמקורם בהזמנה שקיבלה החברה ממשרד הביטחון לאספקת מרעומים שתסתיים ב-2021.
המשמעות היא שארית תרוויח השנה לפחות כ-22 מיליון ש”ח כמו ב-2019, כך שהיא תוכל להמשיך לחלק דיבידנדים נדיבים כמו בשנתיים האחרונות (תשואת דיבידנד ממוצעת של 11%).
הרווח הזה כבר מצדיק שווי גבוה יותר למניות החברה, אבל בארית יש גם סוכריה שרבים לא מכירים.
ב-2018 נרשמה בהרט ההודית למכרז ענק של משרד הביטחון ההודי לאספקת מרעומים לארטילריה המבוססים על הטכנולוגיה של רשף. מדובר במכרז להספקת 500 אלף מרעומים אלקטרוניים בשנה למשך עשר שנים. פרוייקט כזה צפוי להכניס לזוכה בו כ-100 מיליון דולר בשנה, ואם תזכה בהרט, חלקה של ארית יהיה כ-30 מיליון דולר בשנה למשך 10 שנים. זה כמעט פי שתיים מההכנסה השנתית הרגילה של ארית, כך שאם היא תזכה אז מדובר בשינוי פאזה עבור החברה. למכרז ניגשו 6 קבוצות שונות, כך שלפחות מבחינה סטטיסטית הסיכויים של בהרט-ארית לא רעים. את התוצאות נדע במהלך השנתיים הקרובות.
שורה תחתונה, ארית היא אמנם חברה קטנה ופרוייקטלית, אבל עם מוצר מבוקש והיכרות ארוכת שנים עם הלקוחות, מאזן מושלם עם יתרת מזומנים נכבדה וללא חובות, שמניותיה נסחרות במכפיל רווח מצחיק של 5.1. אם בנוסף החלום יתגשם והיא תזכה במכרז בהודו, אז השמיים הם באמת הגבול בשביל המניה.
* * *
יש ברשימה שלי עוד 17 מניות ישראליות סופר-אטרקטיביות, של חברות איכותיות שנסחרות בדיסקאונט עמוק מתחת למחיר ההוגן שלהן.
הן יכולות להיות בסיס נהדר לתיק מניות מגוון, שלהערכתי יביס את מדד ת”א 35 בשנים הקרובות.
זו הזדמנות שכדאי לנצל.
לצפייה ברשימת המניות הישראליות האטרקטיביות לחצו על הקישור הזה והצטרפו ל”תיק של ינון”.
אחרי ההצטרפות תוכלו לצפות ברשימת המניות המלאה, ובנוסף תוכלו לראות את תיק מניות חו”ל שאני מנהל באתר.
כלומר, יהיו לכם מעל 30 רעיונות השקעה אטרקטיביים לתיק שלכם ממניות בארץ ובחו”ל.
ההצטרפות היא ללא התחייבות.
מי שכבר חבר ב”תיק של ינון” מוזמן לצפות ברשימת המניות בקישור הזה.
שיהיה לכולכם חג שמח ובהצלחה בהשקעות.