הערכת שווי חברה באמצעות שיטת היוון תזרים המזומנים היא לא מדע טילים וכל אחד יכול ללמוד לבצע אותה. כל מה שצריך זה להבין את הרעיון ולדעת לבנות תרחיש עתידי לפעילות העסקית של החברה, שממנו אפשר יהיה לגזור את תזרימי המזומנים החופשיים.
ברור שאין לנו אפשרות לחזות בצורה מהימנה את תזרימי המזומנים עשרות שנים אל העתיד, ולכן בדרך כלל בוחרים תקופה של 5-10 שנים בה בונים תחזית מלאה לפעילות העסקית של החברה, ולאחריה מניחים כי היא תמשיך לפעול על “אש קטנה” בלבד. זה כמו סירת מירוץ, שכל עוד יש לה דלק במנוע אנחנו יכולים לחזות לאן ובאיזו מהירות היא תשוט, וכשהדלק נגמר היא תמשיך לשוט לאן שיקחו אותה הגלים.
בשביל להעריך את תחזית הצמיחה והרווחיות של החברה אפשר להיעזר בנתוני העבר כפי שם מוצגים בדוחות הכספיים של החברה, במגמות במגזר בו פועלת החברה, ביתרונות התחרותיים של החברה וגם בתחזיות האנליסטים. שימו לב שאנליסטים נוטים להיות אופטימיים יתר על המידה בתחזיותיהם, ולכן השתמשו תמיד בשיעור צמיחה נמוך יותר מזה שהם חוזים כדי להיות שמרניים יותר בהערכת השווי שלכם.
כאמור, לאחר 5-10 שנות תחזית מפורטת יותר, מעריכים בדרך כלל כי החברה תמשיך לצמוח לנצח בשיעור מתון הרבה יותר, לפעמים אפילו לא תצמח בכלל. מה שנקבל תהיה סדרה אינסופית של תזרימי מזומנים עתידיים, אבל בגלל שאנחנו נהוון את התזרימים להיום (נחשב את הערך הנוכחי שלהם), זו תהיה סדרה שתתכנס לשווי הוגן סופי.
הסברתי פה בקצרה את הרעיון המרכזי, ומי שרוצה ללמוד ליישם את זה בפועל מוזמן להיעזר בקורס השקעות ערך במניות שאני מעביר.
על מנת לקבל את מחיר המניה הוגן, כל מה שנשאר לנו לעשות הוא לחלק את שווי החברה שקיבלנו במספר המניות הנסחרות שלה. זה יהיה המחיר ההוגן בו צריכות להיסחר מניות החברה. אם הן נסחרות מספיק נמוך מתחת לערך הזה – מצאנו הזדמנות קניה!
השאלה היא בכמה צריכה המניה להיסחר מתחת למחיר ההוגן שלה כדי שנהיה מוגנים?
לחצו כאן ולמדו מהו מרווח הביטחון הנדרש על מנת שהשקעתנו במניה תהיה בטוחה מספיק.